Margarita

Ik moet bekennen dat ik niet bepaald een groot liefhebber was van Margaritas. Totdat … ik zelf een keer een lekkere margarita maakte. Een goed gemaakte margarita maakt een groot verschil. En ineens wist ik zelfs het zoutrandje te waarderen. Lag het heel de tijd toch aan mezelf! Daarom deel ik mijn recept van deze margarita met jullie. Persoonlijk heb ik trouwens een lichte voorkeur voor een frozen margarita die je maakt met een blender, maar dit is dus de klassieker. Met zoutrandje.

Serveertip: Mexicaanse tortilla chips!

 Wat heb je nodig voor een Margarita?

  • Tequila (1,5 deel)
  • Triple Sec (1 deel)
  • Limoen (verse sap van 1 limoen)
  • Zoutgarnering
  • 1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Margarita?

Gebruik een margarita glas en voorzie de rand van een zoutrandje. Dit doe je door eerst de rand vochtig te maken met een limoen partje en daarna de rand van het glas in een bordje met zout te dopen dan wel lichtjes te drukken. De limoen maakt het lekker plakkerig waardoor het zout blijft plakken. Daarna gebruik je een shaker met ijs. Pers hier met een citruspers 1 limoen in. Voeg 1,5 deel tequila en 1 deel triple sec toe. Stevig shaken. Door een finerstrainer uitgieten in een margaritaglas. Eventueel kan je het glas nog garneren met een limoentje.

NB: de zoutgarnering hoef je niet over het hele glas te doen, je kunt dit ook over de helft van het glas doen. Dan kan je gast zelf bepalen of hij de Margarita met of zonder zoutgarnering wil drinken.

Tequila ritueel

Wie bekend is met het tequila ritueel, zal de ingrediënten van de Margarita zeer bekend voorkomen. Er is eerlijk gezegd ook weinig verschil, alleen kun je de Margarita in je eigen tempo drinken. De Triple Sec zorgt dat de smaak zachter is dan de bekende Tequila borrel met citroen en zout. Salud!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s