ZO BESCHERM JIJ JE HUID TEGEN LUCHTVERVUILING

Het is bekend dat te veel zon, alcohol en junkfood slecht is voor de huid. Maar er is nog iets waar we ons zorgen om moeten maken: luchtvervuiling. Dit is namelijk niet alleen slecht voor de longen, maar ook voor onze huid. Say what? Juist, lees snel verder hoe jij je huid kunt beschermen!

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat luchtvervuiling een negatieve impact heeft op de huid. Dermatoloog Dr. Anjali Mahto legt in een interview met Refinery29 uit dat de huid altijd direct in contact is met de lucht en het hierdoor makkelijker is om de huid te beschadigen. Zo gek is het dus nog niet. Zo bleek ook uit een onderzoek dat vrouwen -die in een vervuilde omgeving leven- een versnelde huidveroudering hebben, dan iemand die in een schonere buurt woont. Daarom is het belangrijk om je zo goed mogelijk hiertegen te beschermen. En zo doe je dat:

Het gebruiken van een cleanser

Luchtvervuiling laat sporen achter op de huid. Door een diep reinigende cleanser te gebruiken op je huid, nek en décolleté verwijder je deze sporen. De huid voelt hierna meteen fris en gezond aan. “I use a gentle foaming cleanser first to remove my makeup and surface dirt and then I follow this with a cotton pad soaked in micellar water, swiped over my face, neck, and chest,” vertelt Dr. Anjali Mahto.

De juiste voeding

Het gebruiken van huidproducten is natuurlijk belangrijk, maar daarnaast speelt voeding ook een belangrijke rol. Door de vervuiling en Uv-stralingen verlies je veel vitamine E. Antioxidanten heeft het lichaam nodig om je huid te kunnen beschermen en die zijn te vinden in groenten en fruit. “Choose foods such as oranges, goji berries, apricots, and spinach. The vitamins and minerals within these foods prevent free radical damage caused by pollution, creating a barrier that protects skin,” adviseert dermatoloog Dr. Howard Murad.

Het gebruiken van een SPF

Zoals bijna elke make-up artist adviseert: gebruik altijd een SPF. Gelukkig zit dit -meestal- standaard in een dagcrème, moisturiser of foundation. De SPF beschermt de huid tegen Uv-stralingen en andere schadelijke stoffen van buiten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s